Monday, August 10, 2009

Am un catel labrador, care e vesnic flamand. Adora bucataria. Adora toate aromele din bucatarie, si cum cade soarele pe le si le incalzeste. Adora mancarea gatita, cu de toate: cu gogosar, cu cimbrisor, cu sos din belsug, cu orice are leustean etc. Am sa I fac intr o buna zi o rochita cu buline si am s-o las a gateasca. Sigur s-ar descurca.. .
Cand ii dai ceva de mancare din mana, harpaneste constructia bio-calorica in mare graba ca nu care cumva sa te razgandesti. Inca ceva important: de vreo 6 luni o tin la dieta pt ca detine o cantitate considerabila de purcel deghizat in caine Labrador-retriver. Acum e mult mai bine, pt ca am dus o si la curs de gazela.
Zilnic ii dau doua trei nume noi. De exemplu azi i-am spus cam asa: “anki-pupanki”; dupa vreo 2 minute, am revenit in forta cu “inchi-pupinchi”; apoi, mai spre amiaza am dres-o cu “ari-penki”. Ea intelege foarte bine pentru ca a fost dresata inca de cand era copil si avea pernitele roz si credea ca lumea o sa fie tot timpul plina de balarii.
Inca un amanunt”: tine cu echipa shastior donetzk (asa zice ea). Asta ca sa intelegeti mai bine cu cine avem de a face…
Intr o zi a venit la mine o prietena si i a adus Donei din munti un carnatz. Un carnatz din urs. Dona l-a infulecat hulpav, dupa care s-a tolanit pe jos. N a trecut multa vreme si s a transformat, prĂȘt de cateva clipe, in somon. Asta ca sa stiti cu cine aveti de a face…

Saturday, August 01, 2009

In comuna Vadul Oii din judetul Valcea s a anuntat vizita incognito a unui distins om de afaceri cunoscut in toata lumea. Emotii mari din partea satenilor ingramaditi in camera de primire de la caminul cultural.

- Dar cine vine? Ce se da? se auzea in multime
- Ce om! Doamne, ce caracter...
- Sa-i dea Dumnezeu sanatate si lui si copiilor lui, spuneau care mai de care batranica printre lacrimi si frangeri de maini.
Nu se stia nimic clar, dar se zvonea ca ar fi vorba de un om din strainatate foarte bogat.
Celebrul anonim a facut o donatie colosala primariei orasului. Pachetele s au descarcat cu ajutorul satenilor in jurul amiezii, dupa ce primarul a tinut o scurta cuvantare hurducata si nebagata de nimeni in seama . In timpul descarcarii marfii, o aversa de ploaie grabi pasul baietilor, si un nor de colb se ridica deasupra multimii dand un aer de operatiune in extrema.

- Dar cum il cheama ca sa stim sa-l pomenim?! striga preotul.
- Este anonym! suiera multimea.
- Oameni buni, am sa va rog sa nu va ingramaditi, sa nu ne facem de ras in fata omului. Macar pana pleaca… glasui primarul fara personalitate.
- Ce inseamna anonym, bunica?
- Adica el nu are nume.
- Si cum il striga?
- Mai taci odata din gura ca te duc acasa! il smuci batrana cu pofta de chelfaneala pe copchil


Binefacatorului anonim a donat comunei Vadul Oii un tir de genti marca Luis Vuitton.