Wednesday, August 02, 2006

Gheopardon.

Gheopardonul.

exista un animal foarte politicos - gheopardonul. se stie de el de foarte multa vreme.

a fost ucis cu salbaticie in ultimul secol.acum mai sunt putine exemplare...

s-a incercat sa se domesticeasca, dar dureaza 7 ani. procesul domesticirii este anevoios, totul trebuie sa se intample in casa omului, trebuie sa fie educat si ingrijit cu grija de capii familiei , neaparat de amandoi deodata. insa si asa, putine cazuri au rezistat venerabilei varste de 18 ani. de obicei, pe la 14-15 ani capata o boala ciudata , pubertina, care-i ucide .

gheopardonul nu traieste in bucuresti, nici macar la zoo baneasa. considerat de multi cercetatori orasul fara gheopardoni, bucurestiul continua sa ne uimeasca neincetat prin aerul rarefiat in care nu rezista nici o celula vie politicoasa.

obs! a nu se confunda cu leopardonul, care e o jucarie de plastic.

1 comment:

gazebra said...

(adaugiri)
ghepardonul este un animal de casa, care e fioros doar cu stapinul lui. Sa nu uitam ca are mustati, colti si gheare. La carte spune ca trebuie hranit cu carne de miel, insa experienta spune ca nu e chiar asa. Alimentatia diversificata e cheia sanatatii lui. Adica:
-pentru ca are nevoie de coltii vigurosi si gheare sanatoase ca sa-ti protejeze stapinul de lumea nebuna, ii trebuie din cind in cind o zeama din pulpa de ironie, dres cu ipocrizie si, dupa gust, o mina de lacrimi de crocodil.
Este intradevar o specie rara pentru ca e greu de crescut. Rareori face pui in captivitate.
Atentie: cind toarce prea mult e semn de boala si trebuie dus la un moralist sa-l vindece.