Thursday, June 15, 2006

Au somerii stea norocoasa?

La ora aceea din zi soarele ancheta intreaga odaie. Nu mai avea nimic de facut, nu mai avea unde sa se duca, cu toate ca era pe punctul de plecare. Se aseza pe canapea incercind sa-si faca un plan in minte in timp ce se concentra sa-si roada o unghie. Asa facea ori de cite ori era nervos, nehotarit. Ce sa faca era un ordin pentru el. Se ridica si incepu sa-l execute haotic prin casa. Intra in camera copilului si se opri in mijlocul ei nestiind pentru ce intrase acolo. “Trebuie sa fac ceva!”, isi zise. Nu mai avea nimic de facut decit sa se apuce de plins, insa la ora aceea din zi ii era aproape imposibil. Motoarele lui erau ambalate la maxim. De afara incepu sa se auda muzica house de undeva de prin vecini.
« Somer din nou !” Isi aminti de vizita de odinioara de la politie si il lua cu transpiratie. Pulsul ii alerga bezmetic prin trup nestiind nici acesta ce sa faca. « Daca ma aresteaza ! Ce ma fac !? Merg la bulau ?! Ma fut aia in cur ?! ». Spaima si oroarea dantuiau in el pe ritmul muzicii house din vecini, iar cind ajunsera la culme il zgudui intre citeva hohote de plins ca intre barele unui ring de box, dupa care se prabusi devorat pe canapea, cu mintea in colaps.
Dupa o vreme soneria de la usa sfirteca tacerea. Pulsul iar o lua la goana facindu-i inima sa sara din piept. « Politia ! Tiganii ! Ce ma fac ? » Nu stiu ce sa aleaga intre politie si tigani. Se apropie tremurind de usa, isi tinu respiratia si se uita pe ochiul magic. De cealalta parte a usii parea sa fie un... copil, negricios cu o privire deosebit de agresiva care se sprijinea intr-o... coasa. “Doamne apara si pazeste!!!” Imaginea deformata a copilului ii accentua anxietatea. Dupa un scurt schimb de priviri dintre cei doi se auzi un latrat imperativ:« Primiti cu steaua ?!», schingiui mesagerul intre dinti urarea, tintuindu-l cu privirea, aratindu-i ca stie foarte bine ca este privit.

No comments: